Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 155 проект

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа Ромео 155 проект

Реших да пусна една тема като вид проект на колата, която в доста теми споменах. В момента колата изглежда така . Мотора пуши масло от сорта на 1 литър на 100 110 км. Има много външни забележки колата но те ще се отстранят след като се оправи мотора. Онзи ден си взех някой от частите за мотора. Ето ги и тях . Другите който са необходими ще ги купя до края на седмицата. Някой ако има въпроси или ако съм забравил нещо чакам да питате. Надявам се да ви заинтригува темата.
    Last edited by davidoff_306; d.m.y г., 00:35.

Ако се питате защо е с друга броня, оригиналната финишира в една ограда. Ето и снимки

Comment

Само двигателя ли ще правиш или с него само започваш
      sigpic
      33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
      Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Колега като гледам си се подготвил за смяна на лагери така че смени и основни и биелни да ти е мие главата,гарнитура си имаш както видях, вземи гумички за клапаните и дай да ти ги напаснат,виж си и вариатора в кво дередже е и като цяло ще имаш почти нов мотор да си караш на воля
        П.С. Най важното- намери кадърен майстор
        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
          Само двигателя ли ще правиш или с него само започваш
          С него започвам, че ми е по важен. Преди седмица сложих отпред нови дискове с нови накладки. Ще боядисам бронята, тавана ще стане черна и джантите ще боядисам.

---------- Post added at 14:36 ---------- Previous post was at 14:33 ----------

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
          Колега като гледам си се подготвил за смяна на лагери така че смени и основни и биелни да ти е мие главата,гарнитура си имаш както видях, вземи гумички за клапаните и дай да ти ги напаснат,виж си и вариатора в кво дередже е и като цяло ще имаш почти нов мотор да си караш на воля
          П.С. Най важното- намери кадърен майстор

До момента съм купил лагери, гарнитура, маслен филтър и ремонтен комплект за вариатора. До края на месеца ще купя сегментри, маслоубирачи, ново гърне, филтър на купе, ново масло за двигателя, за рейката, за спирачките и за скоростната кутия. По предницата имам нещо разбито и него ще сменя.

---------- Post added at 14:40 ---------- Previous post was at 14:36 ----------

Друго което се сещам в момента е че в момента ми трябват и 2 нови огледала с ел механизъм и подгрев някой ако има нека ми пише на ЛС да не е в темата.

Comment

Вече имам и 2 фланеца за отзад 20мм.

Comment

а с тези джанти ли оставаш или смяташ по - нататъка да ги сменяш . Защото с едни 16-ки или 17-ки ще изглежда мноооого добре.
              sigpic
              33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)

Comment

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
                а с тези джанти ли оставаш или смяташ по - нататъка да ги сменяш . Защото с едни 16-ки или 17-ки ще изглежда мноооого добре.
                За момента остават тези. След като направя по-важните работи ще сложа и джанти, но ми се иска да са оригинални на 155 но те май нямат 16 или 17.

Comment

Първоначално публикувано от davidoff_306 Покажи съобщение
                  За момента остават тези. След като направя по-важните работи ще сложа и джанти, но ми се иска да са оригинални на 155 но те май нямат 16 или 17.
                  Тук ги има повечето алумиеви джанти за 155 -
                  http://myweb.tiscali.co.uk/wrinx/alf...ior_wheels.htm
                  16 цолови speedline -

Имам забележка към масления филтър, който си взел. Избери друга марка, особенно за 16 клапанов мотор.
                  Last edited by Furious 155; d.m.y г., 17:48.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                  Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                  Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Така така джантите могат да почакат . И аз от началото бях с 14-ки и исках оригинални на алфа 15 но много бързо ми омръзнаха и минах на 16 ... Вече зависи , какво искаш от колата дали да вози по комфортно или да изглежда по добре лично аз предпочитам визията успех и ще следя темата
                    sigpic

Comment

Ами искам да изглежда както се казва уникална. След всичко ще има и окачване. V@K@T@ я ми кажи от къде си взел белите мигачи за калниците?

Comment

Бели мигачи има по тунинг-магазините, ето ти едни за пример (има и в e-bay други модели) :

мигачи Алфа 155
                        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                          Бели мигачи има по тунинг-магазините, ето ти едни за пример (има и в e-bay други модели) :

мигачи Алфа 155

Моите не са такива.

Comment

Затова и писах че има други варианти из нета ...
                            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Само да вметна,че тия мигачи който са от линка и се водят за 145,146,155 са леко объркани. Аз съ поръчах същите,но се оказаха,че са за 156

Comment

Working...
                              X